UPS

UPS

UPS ble grunnlagt i Seattle USA i 1907 av en mann ved navn Jim Casey og kompisen hans Claude Ryan som var med som ansatt fra starten av. Disse to fikk 100 dollar i lån som de brukte på telefoner og diverse små utstyr som de trenge til å opprette firmaet. I starten løp de rundt med brev, pakker og små meldinger siden ikke alle hadde telefon denne gangen. Det var en stor fordel for dem at Seattle var en vel etablert by med flere gode bedrifter. Allerede i starten så merket folk og bedrifter seg den gode kundeservicen som firmaet er verdens kjent for i dag.
UPS er i dag blitt verdens største budfirma. UPS har i dag egne fly, biler, båter, lastebiler og droner. Omsetningen er på 54 Milliarder dollar i 2017.
I 2017 leverte UPS i snitt 20 millioner pakker og brev. UPS har over 5900 biler, 21 000 lastebiler UPS, + båter og fly som de ikke har lagt ut noen tall på for 2017, 247 fly i 2016.
Jim og Claude skjønte alt tilbake i 1918 at noe stort var på gang da de utvidet firmaet til California nærmere bestemt byen Oakland. UPS tok også denne byen med storm. Så ikke lenge etterpå hadde de også åpnet opp for sine fantastiske tjenester i Los Angels. I 1929 startet de alt med egne fly. Da de fant ut at og frakte pakker med fly gikk mye fortere enn det gjorde med tog eller lastebil. Skulle noe fraktes mellom byene så var det fly som gjaldt. Spesialt over store avstander.
Bedrifter likte og brukte UPS PGA at de var raske og gode på pris. Kundebehandlingen var også noe bedriftene likte veldig godt. Så raskt fikk de nye kunder uten noe særlig med markedsføring. I løpet av årene som kom åpnet de kontorer og leverte sine løsninger til stadig flere byer I USA.
1975 åpnet UPS opp I Toronto Canada. I 1989 kjøpte UPS opp en britisk frakt firma ved navn IML. Så i løpet av natten hadde de utvidet firmaet til også kunne levere I Europa. I samme år hadde UPS utvidet sin virksomhet til Afrika og Midtøsten.
I løpet av 1990 årene fortsatte UPS å utvide sin virksomhet. I dag finnes UPS i over 200 land verdens over. Det som gjør UPS unikt er at de helt siden starten har fokusert på det Jim Casey ville. Nemlig kvalitet, rask levering og kundeservice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *